منتشر شده در : هفته نامه آذرآبادگان، شماره 4، 17 اردیبهشت97

آسیب های اجتماعی از دیدگاه های مختلف قابل تعریف است اما از نگاه نگارنده تمامی مسائلی که امروز به عنوان مشکلات جامعه مطرح هستند، به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می شوند که اگر از سوی جامعه و کنشگران جامعه یعنی مسئولان و مردم،  راه درمانی برای آن ها اندیشیده نشود بدون شک آسیب های آن موجب خسارات جبران ناپذیر به جامعه و در نهایت از بین رفتن نهاد جامعه می گردد، چنانچه صدای شکسته شدن ستون های جامعه امروز هر از گاهی به گوش می رسد و این شکسته شدن در حال سرعت یافتن است که اگر این ستون ها ترمیم نشوند بدون شک شاهد فرو ریختن آن خواهیم بود.

مساله ازدواج یکی از مولفه های مهم یک جامعه برای تشکیل مهم ترین ستون جامعه یعنی خانواده است که متاسفانه در سال های اخیر توجهی به آن نمی شود و برابر آمارهای موجود میزان ازدواج به طور چشمگیری در جامعه کاهش یافته است و سن ازدواج جوانان نیز بالا رفته است.

این که مساله بالارفتن هزینه ها و گرانی و نبود اشتغال مناسب عامل اصلی کاهش ازدواج در بین جوانان است، مطلب درستی است اما متاسفانه آن گونه که همه در جامعه مشاهده می کنیم رغبت جوانان به ازدواج بسیار کاهش یافته و حتی جوانانی که وضعیت مالی و شغل مناسبی دارند نیز تمایلی به ازدواج و تشکیل خانواده نشان نمی دهند.

مساله افزایش طلاق در جامعه یکی از دیگر دلایل مهم عدم رغبت جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده است، چنانچه نوعی ترس در بین جوانان از ازدواج به وجود آمده و برای جلوگیری از احتمال طلاق درآینده مسئولیت تشکیل خانواده را بر عهده نمی گیرند.

دلایل افزایش طلاق در جامعه که خود یک آسیب بزرگ در جامعه است به بحث مستقلی نیاز دارد اما واقعیت آن است که امر تشکیل خانواده و تداوم آن با بحث طلاق دو مقوله جداگانه است که متاسفانه جوانان امروز به جهت آن که دارای حس مسئولیت پذیری نیستند ریسک ازدواج و تشکیل خانواده را به خاطر احتمال طلاق در آینده نمی پذیرند در حالی که با شناخت کافی از ازدواج و مسائل آن و افزایش حس مسئولیت پذیری می توانند مدیریت و تداوم زندگی خود را تضمین کنند تا هیچ گاه در مسیر طلاق قرار نگیرند.

در بحث مسئولیت پذیری تشکیل خانواده نیز بایستی این مسئولیت در پسران که قدم اول برای ازدواج توسط آن ها برداشته می شود بیشتر باشد و رسانه ها و مراکز تاثیرگذار فرهنگی در این راستا وظیفه دارند تا حس مسئولیت پذیری را در جوانان تقویت نمایند که متاسفانه در جهت عکس قدم بر می دارند و فیلم ها و سریال های تولیدی این روزها در سینما و تلویزیون نیز بر افزایش حس ترس جوانان از ازدواج بیشتر تاکید دارند تا ترویج حس مسئولیت پذیری. برنامه های شبکه ماهواره ای و رفتارهای چهره های شناخته شده در جامعه (سلبریتی ها) نیز که بر همگان مشخص و مبرهن است.

یکی دیگر از دلایل تاخیر جوانان در ازدواج و دوری از آن، وجود روابط آزاد در جامعه که با تعبیراتی مثل ازدواج سفید و دوست دختر و دوست پسر شناخته می شوند که باعث شده است بخش زیادی از نیازهای عاطفی جوانان از طریق آن تامین شده و دیگر نیاز به ازدواج و تشکیل خانواده را احساس نکرده و قبول مسئولیت های بزرگ تشکیل خانواده را نپذیرند. چنان چه که در گذشته جوانان دوران تجرد خود را در خانه پدری می گذراندند، در حالی که امروز جوانان به علت تحصیل و مسائل کاری و سایر دلایل شخصی از خانواده جدا شده و در خانه های مجردی و انفرادی زندگی می کنند که این روش باعث افزایش چنین روابطی خارج از مقوله ازدواج می گردد.

از آن چه بیان شد می توان نتیجه گرفت که بخشی از مشکلات تاخیر در ازدواج به خاطر دلایل اقتصادی و نبود اشتغال مناسب است که بی شک وظیفه بهبود این وضعیت بر عهده دولت و حکومت است، بخش دیگری از مشکلات مربوط به مسائل فرهنگی است که مبتنی است یکی به ترویج فرهنگ ازدواج آسان و پرهیز از تجمل گرایی در ازدواج و تشکیل خانواده و دومی ترویج فرهنگ مسئولیت پذیری جوانان برای ازدواج که در این راستا دولت و حکومت و بالاخص رسانه ها و افراد شاخص جامعه (سلبریتی ها) که مردم از رفتار آنان بسیار تاثیر می گیرند وظیفه اصلی را بر عهده دارند که امید است همه ما با بیدار شدن و قبول مسئولیت های خود در زندگی اجتماعی از بین رفتن جامعه ای که با خون دل ها به وجود آمده است جلوگیری نماییم و شاهد جامعه ای پویا و پرنشاط باشیم.


وب سایت سید مرتضی تبار ازدواج ,جامعه ,جوانان ,خانواده ,مسئولیت ,تشکیل ,تشکیل خانواده ,مسئولیت پذیری ,برای ازدواج ,جامعه سلبریتی ,ترویج فرهنگ ,نبود اشتغال مناسب منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سایت لذت دانایــی کاکو چت بچه مارکت مرجع کنکور ایران فیزیک، رایانه، آموزش، معاونت پشتیباني آموزش و پرورش، دانلود، خواندنی نماینده انحصاری شرکت جفران ایتالیا برنامه غذایی